Verlichting zithoek: Inspiratie voor het mooi verlichten van je zithoek

De zithoek is een sfeervol en gezellig stukje woonkamer. Hier kom je tot rust. Je kijkt tv, leest een boek of komt samen met vrienden en familie. Ook is het een plek waar veel wordt geleefd, dus goede verlichting is dan ook essentieel. Maar welke soort verlichting en type lamp(en) ga je kiezen? In dit blog geven wij jou inspiratie voor het verlichten van je zithoek.

Kleurtemperatuur lamp zithoek

Juist omdat de zithoek een gezellige ruimte is, moet de verlichting sfeervol zijn. Dit is dan ook heel belangrijk voor zithoek verlichting. De kleurtemperatuur van lampen in de zithoek is van grote invloed op de sfeer. Het is dus van belang dat je de juiste kleurtemperatuur gebruikt. Wij adviseren 2700K extra warm wit.

Om het sfeervolle van een zithoek te behouden, is het belangrijk dat de lichtopbrengst precies goed is. Er moet niet te veel of juist te weinig licht in een ruimte zijn. De juiste lichtopbrengst verschilt per ruimte. Dat is afhankelijk van de indeling en grootte van de ruimte.

Lampen zithoek: verschillende soorten lampen

Dit zithoek is de plek in huis waar je lekker kunt relaxen. Je wilt natuurlijk wel mooie verlichting hebben voor het gedeelte van jouw huis waar je misschien wel de meeste tijd doorbrengt. Welk type lamp past er perfect in jouw zithoek en de stijl van je woonkamer? Kies je voor een wandlamp boven de bank, zet je een lamp achter de bank, een plafondlamp boven de zithoek of een paar lampen naast de tv? Vaak wordt een combinatie toegepast om een sfeervolle zithoek te creëren.

Praktische verlichting zithoek: richtbare vloerlamp of tafellamp

Naast sfeervol moet het licht ook praktisch (kunnen) zijn voor als je bijvoorbeeld lekker wil lezen op de bank. Houd er dus rekening mee in het verlichten van je zithoek dat de verlichting ook praktisch moet kunnen zijn. Een goede optie voor praktisch licht is een richtbare vloerlamp of tafellampen. Hiermee verlicht je precies op de plek waar dit nodig is.

Hanglamp zithoek

Een goede optie voor het verlichten van de zithoek is een mooie hanglamp. In ons assortiment aan hanglampen vind je veel soorten hanglampen van het merk Lucide. Welke stijl past perfect bij jouw interieur; bijvoorbeeld industrieel, landelijk of Scandinavisch? Wij zetten de verschillende stijlen voor je op een rijtje:

  • Een industriële hanglamp oogt niet alleen stoer, het draagt tegelijkertijd ook bij aan een huiselijke sfeer. Een industriële hanglamp past in vrijwel elk interieur, dus het is makkelijk te stijlen. In ons assortiment aan industriële hanglampen vind je bijvoorbeeld de Lucide JOANET hanglamp;
  • Een landelijke hanglamp draagt bij aan de gezelligheid in een ruimte, dat is dus perfect voor het sfeervolle van een zithoek. Landelijke hanglampen passen bij veel verschillende soorten interieur stijlen, aangezien deze stijl hanglampen in allerlei soorten, maten en vormen bestaan. Als je kiest voor een landelijke hanglamp is er voor ieder wat wils!
  • Een hanglamp in Scandinavische stijl is vaak minimalistisch, eenvoudig en oogt rustig. Een Scandinavisch interieur wordt vooral gekenmerkt door wittinten en neutrale kleuren. Kies dan ook voor een hanglamp voor de zithoek in deze kleur(en).

Al met al zijn er dus tal van mogelijkheden voor het verlichten van je zithoek. Je kunt dit helemaal naar je eigen smaak en voorkeuren inrichten met het soort verlichting en type lampen die aansluiten bij jouw wensen en perfect passen bij je interieur. Een mooie hanglamp boven de bank, een paar lampen naast de tv, plafondlamp boven de zithoek of een combinatie. Het maakt niet uit, zolang de verlichting maar sfeervol is en ook praktisch moet kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *