Wat is een spanningsrail?

Wat is een spanningsrail en hoe werkt dat precies? Het is een flexibele lichtoplossing. De rail geeft spanning. U hangt railspots of andere verlichting op aan de rails, precies op de plek die u wilt.

Ons systeem van Nordic Aluminium is universeel, dus geschikt voor bijna alle railverlichting. Bovendien is het een 3-fase railsysteem. Dat is dé standaard onder de meeste fabrikanten. U heeft de keuze uit geschikte railspots, lichtpanelen, hanglampen en andere verlichting.

Hoe werkt een spanningsrail?

De spanningsrail werkt op basis van een kliksysteem. U klikt de verlichting erin op de plek die u wilt. Dankzij de speciale adapter bevestigt u de verlichting eenvoudig. Er zijn bovendien multi-adapters beschikbaar voor pendelverlichting en andere hanglampen.

Een spanningsrail biedt spanning over de hele rails. Daardoor bepaalt u zelf waar u de verlichting gebruikt. Het is zelfs mogelijk om de rails op maat te maken. U zaagt de rails zelf op maat. Gebruik daarna een bending tool om van een 3-fase railsysteem de koperen draden weer in de juiste stand te buigen.

1-fase en 3-fase spanningsrail

De spanningsrail is er in 1-fase en in 3-fase. Een 1-fase railsysteem is niet zo gebruikelijk. Het voordeel daarvan is dat de rail klein en compact is. Het systeem op basis van 3-fase is gebruikelijker. Het aanbod is groter, dus u betaalt daarvoor gemiddeld een lagere prijs. Bovendien biedt dit de mogelijkheid om aangesloten verlichting in maximaal 3 groepen afzonderlijk van elkaar te schakelen en/of dimmen.

Tip: wilt u bepaalde (vitrine)verlichting laten branden en de rest op de rail uitschakelen? Dat kan als u kiest voor 3-fase.

Inbouw en opbouw

De spanningsrail is er voor inbouw of opbouw. Door de rails in te bouwen is het systeem bijna niet te zien. De opbouw-modellen zijn beschikbaar voor plafondmontage (direct aan het plafond), systeemplafondmontage (met klemmen aan een systeemplafond) en pendelmontage (met staaldraden aan montagebeugels aan het plafond).

DALI dimbaar

Onze spanningsrail is DALI-dimbaar beschikbaar. U kiest voor een versie met een extra aansluiting van twee datageleiders. Met bijbehorende DALI-adapters kunt u de verlichting via een datasignaal aansturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *