Carport verlichting led

Ledverlichting wordt veel toegepast in de woning of het bedrijfspand. Daarnaast is dit de ideale verlichting voor de carport. ‘s Avonds thuiskomen en geen last hebben van een slecht zicht: carport ledverlichting biedt veel voordelen. Ontdek deze voordelen en hoe u de carport op de juiste manier verlicht.

De voordelen van ledverlichting onder de carport

Aan het einde van de zomer worden de dagen korter. Dit betekent in het donker naar het werk en weer thuiskomen. Een slechte verlichting maakt het parkeren lastiger, al helemaal wanneer de oprit of carport ook voor andere zaken wordt gebruikt.

Ledverlichting heeft als voordeel dat de carport altijd goed verlicht is, in welk seizoen dan ook. Daarnaast is ledverlichting sfeervol: een welkom gevoel wanneer hij thuiskomt.

Het milieu heeft onze aandacht. Gloeilampen kunnen echt niet meer maar ook hallogeen spots verbruiken veel energie. Daarom wordt steeds vaker voor ledverlichting gekozen. Ledverlichting spots vragen weinig onderhoud en hebben een lange levensduur. Doordat deze spotjes buiten hangen is het belangrijk om ze af en toe op viezigheid te controleren: zo blijven ze op volle sterkte branden.

Waterdichte spots voor buiten

Is het nodig om voor waterdichte inbouwspots te kiezen? Nee, dit is alleen nodig wanneer de spots met stromend water (regen) in aanraking komen. Onder de carport is het droog, afgezien van het vocht dat in de buitenlucht hangt.

Het is prima om te kiezen voor een inbouwspot met een waterdichtheid van IP 44. Deze spots zijn spatwaterdicht, zeer geschikt voor buiten. Spots met een IP 27 waarde zijn meer geschikt voor binnen of voor onder een volledig droog afdak/carport.

Is de carport gedeeltelijk open en kan er water naar binnen stromen of regent het schuin naar binnen? Dan kunt u beter kiezen voor waterdichte inbouwspots met een IP-waarde van 67. Deze bieden de beste veiligheid in dit soort omstandigheden.

Onderhoud van led inbouwspots

Led inbouwspots voor de carport zijn onderhoudsvriendelijk. Dit betekent dat u ze niet dagelijks hoeft te controleren of schoon te maken. Wanneer het glazen plaatje (lens) vies is dan maakt u dit met een doek en een beetje water schoon. Gebruik geen schoonmaakmiddel, dit is niet nodig.

De ledlampen gaan jarenlang mee. Gemiddeld brandt een ledlamp minimaal 10.000 uren, vaak nog langer. Wanneer de lamp het einde van de levensduur bereikt is dit niet te merken door een verminderde lichtopbrengst of flikkering. Ledlampen blijven tot aan het einde gewoon werken! Het vervangen van een defecte ledlamp is zeer eenvoudig.

Carport led inbouwspots installeren

Het installeren van de led inbouwspots is gelijk aan installatie van ledverlichting in de woning. Bepaal vooraf de plaatsing van de spots. Gebruik een gatenboor in het verlaagd plafond, maak het gat zeker niet te groot. De driver plaatst u naast de spots in het verlaagd plafond.

Kies een goede plek voor de driver uit: deze mag niet met water of vocht in aanraking komen. We adviseren om de driver te omwikkelen met plastic en op een stukje hout neer te leggen, dit verlengt de levensduur.

Bewegingssensor en losse ledlampen

Bij verlichting in de woning of tuinverlichting is het geen probleem om dit handmatig in te schakelen, desnoods met een afstandsbediening. Bij carport verlichting is dit toch iets anders. Wanneer u de oprit op komt rijden is het prettig wanneer de verlichting automatisch aanspringt. We adviseren dan ook om gebruik te maken van een bewegingssensor. Eventueel is het ook mogelijk om een schemerschakelaar aan de led inbouwspots te koppelen.

Het is altijd praktisch om één of meerdere reserve ledlampen in huis te hebben. Mocht een ledlamp defect zijn dan vervangt u deze per direct zonder op een bestelling te hoeven wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *