Slaapkamer verlichting: sfeervol licht met slaapkamer lamp

Plafondlampen, wandlampen, verstelbare leeslampjes, een nachtlampje. Ook voor slaapkamer verlichting zijn er tal van mogelijkheden. Misschien zie je daarom door de bomen het bos niet meer en heb je geen idee welke slaapkamerlampen de juiste zijn voor jouw slaapkamer. In dit blog zetten wij de mogelijkheden voor sfeervolle, maar ook praktische slaapkamer verlichting voor je op een rij.

Het belang van kleurtemperatuur in slaapkamerlampen

Een van de belangrijkste dingen bij slaapkamer verlichting is dat het sfeervol is. Je wilt natuurlijk niet dat je slaapkamer heel wit verlicht is net voordat je gaat slapen. De kleurtemperatuur van slaapkamerlampen is van grote invloed op de sfeer. Het is dus van belang dat je de juiste kleurtemperatuur gebruikt. Wij adviseren 2700K extra warm wit. Daarnaast is 2200K kaarslicht ook een mogelijkheid.

Praktische slaapkamer lampjes: Leeslampen en nachtlampen

Naast sfeervol moet slaapkamer verlichting ook praktisch zijn voor als je ’s avonds bijvoorbeeld nog wilt kunnen lezen. Denk hierbij aan soorten slaapkamer lampen als leeslampen en nachtlampen. In het geval je graag ’s avonds leest, is het een aanrader om een verstelbare LED-leeslamp aan te schaffen. Deze soort lamp zorgt voor een gerichte verlichting, je kunt het lampje namelijk makkelijk richten op je boek. Voor een verstelbare leeslamp adviseren wij bijvoorbeeld de BW0008.

Als je ’s nachts uit bed moet en de weg nog wilt kunnen vinden, dan kun je kiezen voor een zachte LED-nachtlamp die er niet voor zorgt dat je ’s nachts wakker wordt van te fel of te veel licht. Dit is in dit geval de perfecte slaapkamer lamp. Wij adviseren hiervoor een dimbare LED-lamp, zodat deze op een lage hoeveelheid licht gezet kan worden.

LED-verlichting slaapkamer: Plafond-, wand-, tafel- en vloerlampen

Er zijn tal van soorten LED-lampen voor de slaapkamer, zoals plafond-, wand-, tafel- en vloerlampen. Welke soort verlichting past het beste bij jouw slaapkamer? Wij kunnen je hier in adviseren. Voor algemene verlichting in de slaapkamer adviseren wij om te kiezen voor LED-plafondlampen. Dit zijn bijvoorbeeld inbouwspots, opbouwspots of railverlichting. LED-wandlampen kun je het beste gebruiken voor de accentverlichting in je slaapkamer. Slaapkamer lampjes op nachtkastjes kun je gebruiken als praktische leesverlichting en LED-vloerlampen zijn de ideale sfeervolle lampen voor de slaapkamer.

Slimme verlichting slaapkamer: Controle en automatisering

Slimme verlichting in de slaapkamer heeft veel voordelen. Ben je vergeten het licht uit te zetten? Geen zorgen, je kunt je slaapkamerlamp op afstand controleren. Zo is het mogelijk om slimme LED-lampen te integreren met bediening via een app of spraakassistent. Een domotica systeem dat wij veel gebruiken is Casambi. Dit is een smart lighting systeem dat werkt via Bluetooth en daardoor goed stabiel is. Hiermee kan je bijvoorbeeld een schema voor je slaapkamer verlichting creëren en instellen op welke tijden het licht automatisch aan- en uitgaat. Daarbij kun je ook de helderheid én kleurtemperatuur aanpassen om de perfecte sfeer te creëren voor elke situatie. Als dit nog niet genoeg voordelen waren; slimme verlichting is ook nog eens – niet geheel onbelangrijk – energiebesparend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *